Herwig Loyens

Docent

MAAK KENNIS MET

Herwig Loyens

Herwig is een verpleegkundige met meer dan 30 jaar ervaring, voornamelijk op erkende spoedgevallen met een ambulance – en MUG – functie. Momenteel werkt hij als één van de adjunct – hoofdverpleegkundigen op de spoedgevallen van het Jessa Ziekenhuis.

Naast zijn basis opleiding verpleegkundige, heeft hij een cursus spoedgevallen gevolgd aan het Limburgs Opleiding en TrainingsCentrum voor Ambulanciers en Hulpverleners (LOTCAH). LOTCAH was de voorloper van het huidige PLOT te Genk. Verder volgde hij de opleiding spoed en intensieve aan het Provinicale Hoger Instituut voor Verpleegkunde (PHIV) en de cursus gipsmeester aan het NKVV te Brussel. In 2002 is hij dan ook de specialisatie van  de gipsverbandmeester gestart en in 2010 de banaba zorgmanagement.

Naast zijn werk in het ziekenhuis is hij docent aan de PXL voor de Banaba spoedgevallen en intensieve zorgen en het postgraduaat spoedgevallen. Door zijn ervaring als gipsmeester heeft hij een eigen postgraduaat “gipsen voor verpleegkundigen” opgestart aan de PXL.

Voorts kun je hem als vrijwilliger verpleegkundige in de ambulance terug vinden binnen de Hulpverleningszone Zuid – West Limburg in de post Herk – de – stad.

Ons team

Chris Dupont

Oprichter / Docent

Lees meer »

Jelke De Vos

Pieter Jan Van Asbroeck

Frans Vanwingh

Evert Verhoeven

Frederick Perreman

Herwig Loyens

Pieterjan De Boeck

Ruben Haesendonck