Frans Vanwingh

Docent

MAAK KENNIS MET

Frans Vanwingh

Frans volgde zijn opleiding gegradueerde verpleegkunde aan de Mater Salvatoris te Hasselt ’92 en specialiseerde zich vervolgens in de Intensieve- en Spoedgevallenzorg aan de NVKVV te Brussel ’93,  Banaba aan de Katholieke Hogeschool Leuven `96, MUG-opleiding Universitaire Ziekenhuizen Leuven 2001, Rampenmanagement KULeuven 2005, Clinical Leadership UZ Leuven 2007, Helicopter EMS Crew Member Course JAR-OPS3.005 in 2006, en diverse cursussen PHTLS, ACLS, EMSB, EPLS.

Hij starte zijn carriere als intensieve zorgen verpleegkundige aan het Institut Jules Bordet te Brussel ’92 en ging vanaf ’96 aan de slag op de dienst Intensieve Zorgen – Brandwondencentrum aan de Universitaire Ziekenhuizen Leuven. Hij is bestuurslid bij Belgian Association for Burn Injuries en Faculty member van ESICM. Zijn professionelle passies omvatten brandwondenzorg, flight nursing en simulatie training.

Momenteel is hij werkzaam als adjunct hoofdverpleegkundige in het brandwondencentrum UZ Leuven en HEMS flight nurse bij Luxembourg Air Rescue.

Ons team

Chris Dupont

Oprichter / Docent

Lees meer »

Jelke De Vos

Pieter Jan Van Asbroeck

Frans Vanwingh

Evert Verhoeven

Frederick Perreman

Herwig Loyens

Pieterjan De Boeck

Ruben Haesendonck