Chris Dupont

Oprichter / Docent

MAAK KENNIS MET

Chris Dupont

Ik werkte, als verpleegkundige met bijzondere beroepstitel intensieve zorgen en spoedgevallenzorg, 16 jaar op een spoedgevallen van een supraregionaal referentieziekenhuis in België. Hier werkte ik niet alleen op de spoedgevallen zelf, maar ook als ambulance – en MUG – verpleegkundige.

Ondertussen ben ik reeds meer dan 10 jaren actief in de medische hulpverlening van gemotoriseerde sporten in binnen – en buitenland. Voor het Medical Team van Circuit Zolder ben ik sinds 2011 de hoofdverpleegkundige. Hierdoor ben ik verantwoordelijk voor alle ambulanciers, verpleegkundigen, de dagplanning, medisch materiaal, … maar ook de coördinatie van de hulpverlening.

Door verschillende opleidingen en stages in binnen – en buitenland kan ik beschikken over een uitgebreide reeks certificaten en bijzondere ervaringen. Tot nu toe kan ik putten uit ervaring in medische hulpverlening in België, Nederland, UK, Haïti, Kenia, Tanzania, Canada, Hongarije.

Met toch wel een beetje trots kan ik zeggen dat ik de eerste verpleegkundige in de Benelux ben die gecertificeerd is als critical care (CCP-C) & flight paramedic (FP-C) door de “International Board of Specialty  Certifications (IBSC)” en de “Board for Critical Care Transport Paramedic Certification (BCCTPC)”. Dit na een cursus “Critical Care Transport Paramedic” via de College of Remote and Offshore Medicine Foundation (COROM) in Malta en stage bij de Hungarian Air Ambulance in Hongarije. En dit gecombineerd met mijn jarenlange ervaring in het werkveld. Bijkomend ben ik eveneens geregistreerd bij de “Malta Registry of Paramedics” als paramedic.

Om een beter beeld te krijgen en om uit mijn eigen comfort zone te komen als docent, ging ik bij PPA International een 4 maanden durende opleiding tactical paramedic volgen in Denemarken en Griekenland.

Door mijn bijzondere interesse in de laatste nieuwe ontwikkelingen in de (prehospitaal) hulpverlening en mijn achtergrond is in 2016 “Prehospital Solutions” ontstaan.

Via deze weg wil ik hoogstaande, praktische, levensechte en realistische opleidingen en bijscholingen aanbieden aan de gehele hulpverleningsketen. Dit volgens de laatste nieuwe inzichten en zo een poging te doen om de zorg naar elke patiënt toe naar een hoger niveau te tillen.

Om bij te blijven in de laatste inzichten ben ik onder andere lid van:

Ook is het aanbieden van hoogstaande en hedendaagse medische & paramedische zorgen gedurende (gemotoriseerde) evenementen, repatriëringen via de weg of lucht, consulting, … tot en met coördinatie van het medische luik tijdens evenementen deel van de doelstellingen.

Specialiteiten: Prehospital care, trauma care, critical care, flight medicine, remote medicine, retrieval medicine, tactical medicine, disaster management, rescue coordination, incident management

Ons team

Chris Dupont

Oprichter / Docent

Lees meer »

Jelke De Vos

Pieter Jan Van Asbroeck

Frans Vanwingh

Evert Verhoeven

Frederick Perreman

Herwig Loyens

Pieterjan De Boeck

Ruben Haesendonck