Simulatietraining

Over deze opleiding

Simulatietraining is een zeer efficiënt middel om uw personeel voor te bereiden op actuele situaties die zij gaan meemaken tijdens hun dienst. Eveneens is het een handig instrument om de protocollen, materialen, samenwerking, …  van uw dienst af te toetsen en eventueel bij te sturen.

We weten dat in alle hectiek velen het overzicht, de situational awareness, verliezen en overhaast beslissingen gaan nemen. Hoe goed u ook alle handelingen kent. Eveneens gaat de samenwerking, het teamwork, verloren. Zo eindigt u met individuen die wel het beste voor het slachtoffer willen, maar door gebrek aan samenwerking het slachtoffer minder goed gaan helpen.

Om dit te vermijden is regelmatig realistisch oefenen en must!

Tijdens onze trainingen wordt in een vriendschappelijke en open sfeer de mogelijkheid gegeven om te oefenen met diverse scenario’s (medisch & trauma).  Dit zijn de momenten waar u fouten kan en mag maken, zodat u hier uit leert. U leert om als team te functioneren en meer situational awareness te krijgen ten voordelen van de outcome van het slachtoffer. U leert hier niet de specifieke medische handelingen.

De training wordt afgestemd op de noden en doelen van uw dienst. Liefst wordt er gebruik gemaakt van de materialen die uw mensen dagdagelijks gebruiken en in dezelfde werkomgeving om zo de realiteit zo dicht mogelijk te benaderen.

Afhankelijk van uw wensen wordt er gebruik gemaakt van figuranten uit uw eigen dienst, oefenpoppen en/of eventueel simulanten met gegrimeerde verwondingen.

De training kan indien gewenst doorgaan op uw dienst of van prehospitaal tot op uw spoedgevallen/operatiezaal, … Eveneens behoren multidisciplinaire simulatietrainingen met andere hulpdiensten tot de mogelijkheden.

Neem met ons contact op via ons contactformulier voor meer informatie of om een simulatietraining op maat van uw dienst te vragen.

Docenten

Chris Dupont

Oprichter / Docent

Lees meer »

Frans Vanwingh

Schrijf je in