Foto’s scenario training Critical Care Transport & Flight Specialist cursus

j

Geschreven door: Chris Dupont

februari 17, 2022

Op 15 februari 2022 gaven we onze 5de en laatste dag van de Critical Care Transport & Flight Specialist cursus. Waar de cursisten een uitgebreide theoretische en praktische kennis krijgen om kritieke patiënten te stabiliseren en te transporten. Dit van op straat naar een spoedgevallen of als interhospitaal transport tussen ziekenhuizen via ambulance of luchttransport.

Deze uniek cursus is de enige in de Benelux die door de International Board of Specialty Certification (IBSC) erkend is als review course voor de certificaten van critical care paramedic & flight paramedic.

Tijdens deze laatste cursusdag moeten de cursisten verschillende uiteenlopende realistische scenario’s benaderen en de geleerde kennis van de cursus correct toepassen.

Dit wil zeggen de juiste benadering doen, de juiste diagnostiek stellen waarna de juiste behandeling inclusief medicatie moet gegeven worden en als laatste de patiënt transport klaarmaken.

De cursisten hebben het beste van hun eigen gegeven! Natuurlijk blijft het training en zitten er hier en daar wat schoonheidsfoutjes in, die in de debriefing na de casus telkens uitgebreid behandeld werden.

Deze scenario training kunnen we ook los van deze cursus inrichten voor uw dienst of als bijscholing.

Enkele sfeerbeelden:

 

Meest recente berichten