Trauma opvang van ouderen. Hoe doen we dit goed?

j

Geschreven door: Chris Dupont

november 11, 2016

We kunnen niet buiten de vergrijzing van onze bevolking. Mensen worden ouder, maar kunnen ook dikwijls langer zelfstandig blijven leven buiten een rusthuis. Al kunnen er natuurlijk nog ongevallen gebeuren in de rusthuizen zelf.

Dit maakt dat wij als professionele hulpverleners dikwijls te maken krijgen met ouderen met trauma’s door diverse ongevallen.

Maar hoe gaan we nu gepast om met hen? Kunnen we de principes toepassen die we op iedereen toepassen of moeten we ons aanpassen? De triage die we uitvoeren, klopt deze? Moeten we sneller een traumaprotocol opstarten of niet?

Er is de “Heartlands Elderly Care Trauma & Ongoing Recovery (HECTOR) course manual” van het HECTOR – project van Dr David Raven. Speciaal gemaakt op traumazorg voor onze populatie van 65 jaar en ouder en waar er antwoorden geboden worden op onder meer bovenstaande vragen.

Laat ons allen ons voordeel hiermee doen en als leidraad gebruiken om onze traumazorg voor onze ouderen te verbeteren!

Meest recente berichten

Aanwezig op Care for Limburg

Aanwezig op Care for Limburg

Het evenement Care for Limburg, waar men studenten van het secundair onderwijs wil warm maken voor een job in de zorg,...

Our course in your country?

Our course in your country?

You want to follow one of our courses in your own country? That is possible! We could organize some of our courses in...