Aanwezig op Care for Limburg

Trauma simulatie Care for Limburg
j

Geschreven door: Chris Dupont

mei 2, 2023

Het evenement Care for Limburg, waar men studenten van het secundair onderwijs wil warm maken voor een job in de zorg, ging door op 27 april in Hangaar 58 te Bokrijk, Genk.

Via de medewerkers van het de operatiezaal van het Jessa Ziekenhuis werden we in januari reeds als PreHospital Solutions gevraagd of we het zagen zitten om mee te werken aan hun stand. Natuurlijk zagen we dit zitten!

Het idee was dat ze een operatiezaal gingen nabouwen waar de slachtoffers van de ramp, die ’s morgens zo gebeuren, werden behandeld. Wij zorgden voor de gewonde patiënten en videolaryngoscoop.

Onze levensechte trauma simulatiepop werd wat omgebouwd zodat de studenten echt konden helpen bij een operatie en het afklemmen van een slagaderlijke bloeding.
Tevens we zorgden voor een tweede intubatiepop en videolaryngoscoop zodat de studenten in de tweede zaal konden helpen met intuberen en hechten.

Alle studenten en medewerkers waren zeer enthousiast over deze stand en de levensechtheid van alles. Dit ging natuurlijk vrij snel rond. Zodat we, buiten de geplande groepen, constant nieuwsgierigen mochten ontvangen die kwamen kijken wat er hier gebeurde. Zelfs de nieuwsploeg van de VRT als deze van TV Limburg kwamen filmen op deze stand.

De foto’s spreken voor zich hoe levensecht het was.

Kortom een zeer geslaagde dag! En we werkten hier met plezier aan mee met ons simulatiemateriaal.

Wil je een opleiding van ons volgen? Contacteer ons!

Meest recente berichten

ERC ALS cursus in november 2023

ERC ALS cursus in november 2023

We organiseerden een ERC Advanced Life Support (ALS) cursus in het Medical Center van Circuit Zolder. Met een 20tal...