Tourniquet redt leven van twee politieagenten in de VS in dezelfde week

j

Geschreven door: Chris Dupont

november 7, 2016

In oktober 2016 zijn er twee agenten neergeschoten in Boston; VS. De twee hebben het allebei overleefd, eentje dankzij het aanbrengen van een tourniquet!

Tourniquet Saved Life Of Boston Officer In Bounty Hunter Ambush

Deze agent was in het been geschoten met een slagaderlijke (arteriële) bloeding tot gevolg. Eén van de toegesnelde collega’s heeft eerst met rechtstreekse druk door zijn vingers in de wonde te duwen, het bloeden vertraagd. Dit tot er een tourniquet was aangelegd. Volgens de chirurg in het ziekenhuis, heeft dat het leven van deze agent gered! De agent had de week ervoor nog een training gehad in het gebruik ervan.

Eveneens in dezelfde week is een agent in Baltimore; VS, het leven gered door het aanbrengen van een tourniquet bij een schietincident.

Zo is nog maar eens aangetoond dat men best altijd een tourniquet bij heeft, zeker als men een wapen draagt. En dat een “Bleeding Control” training een must is voor iedereen!

Meest recente berichten

Aanwezig op Care for Limburg

Aanwezig op Care for Limburg

Het evenement Care for Limburg, waar men studenten van het secundair onderwijs wil warm maken voor een job in de zorg,...

Our course in your country?

Our course in your country?

You want to follow one of our courses in your own country? That is possible! We could organize some of our courses in...