Stage bij HEMS Hungary voor onze docent

j

Geschreven door: Chris Dupont

mei 6, 2019

Begin april heeft één van onze docenten wederom een klinische stage gelopen bij de Helicopter Emergency Medical Service (HEMS) van Boedapest, Hongarije.

Tijdens de stage werden verschillende oproepen van ongevallen en medische incidenten met kritieke patiënten afgewerkt.

Onze docent werkte tijdens deze oproepen zij aan zij met de dokter en paramedic van het HEMS – team, en tevens met de lokale ambulance bemanningen. Samen zorgden ze er voor dat de kritieke patiënten ter plaatse gestabiliseerd en getransporteerd werden naar een ziekenhuis geschikt voor hun verwonding/aandoening.

Vermits onze docent ook een gecertificeerde critical care & flight paramedic is, was deze stage mogelijk en konden technieken uitgevoerd worden die in eigen land niet mogelijk zijn.

Dit om bijkomende klinische en praktische ervaring op te doen, om weer te gebruiken tijdens de cursussen.

We  zetten fel in op werkervaring, praktische stages en opleidingen in binnen – en buitenland van onze docenten. Wij gaan voor kwaliteit voor onze cursist!

Als opleidingscentrum zijn we er dan ook van overtuigd dat enkel docenten uit het werkveld, die effectief doen wat ze doceren, het beste zijn voor onze cursisten.

Bij ons ga je namelijk niemand vinden die na een cursus gevolgd te hebben of net na de schoolbanken, die geleerde leerstof ineens gaat doceren zonder uitgebreide praktijkervaring.

Tegenwoordig zie je spijtig genoeg veel dat firma’s (ook zeer gerenommeerde grote firma’s), bv Special Forces medische protocollen doceren, zonder Special Forces Medic te zijn.
Of allerhande medische of niet – medische technieken doceren in binnen- en buitenland, zonder dit voldoende actief te beoefenen in echte en reële omstandigheden.
Dit alles zelfs aan o.a. overheidsinstanties.

Wij daarentegen hebben genoeg expertise in huis voor de gegeven cursussen, of zoeken een specialist ter zake om het onderwerp te geven.
Voor meer informatie over onze opleidingen, kijk in ons opleidingsaanbod of contacteer ons op training@prehospitalsolutions.com.

 

Meest recente berichten

ERC ALS cursus in november 2023

ERC ALS cursus in november 2023

We organiseerden een ERC Advanced Life Support (ALS) cursus in het Medical Center van Circuit Zolder. Met een 20tal...