Eerste unieke workshop invasieve in- & prehospitaal technieken groot succes

j

Geschreven door: Chris Dupont

september 29, 2018

Op 28 september gaven we onze eerste workshop “invasieve in- & prehospitaal technieken” aan de Universiteit van Hasselt.

Deze hands-on cadaverlab workshop was de allereerste in zijn soort in België waar zowel ambulanciers, verpleegkundigen, assistenten en artsen een volledig praktische trainingsdag krijgen. En eveneens de eerste cadaverlab training met het aangeboden programma aan invasieve technieken.

Opzet van de workshop was om drempelverlagend te werken voor de invasieve handelingen die kunnen gedaan worden op straat of op een spoedgevallen. Om gewenning te krijgen bij deze technieken. Bepaalde mythes uit de wereld te helpen, vooral qua moeilijkheid van de handelingen. Alsook om crosstraining te creëren tussen ambulanciers, verpleegkundigen en de artsen.

workshop_28_09_181workshop_28_09_182

Een paar recensies van de cursisten:

  • “Vandaag een workshop invasieve prehospitaal technieken gevolgd met hands on kadaver training. De allereerste in zijn soort en die was onmidddelijk een ongeloofelijk succes. Fantastische ondersteuning door de drie docenten. Ik kijk zeker en vast uit naar volgende dergelijke opleidingen!”
  • “Never did any learning of this kind. Three teachers of the most top level. A must for prehospital medical staff that can be confronted with life saving non-usual techniques! Looking forward to other initiatives like this.”

Gezien alle lovende woorden tijdens de workshop en na afloop van de deelnemende cursisten, waren we duidelijk in ons opzet geslaagd!

Geslaagd om iets nieuws, uniek, leerrijk, nuttig en vooral iets waar vraag naar was vanuit de praktijk neer te zetten.

Dit kon niet zonder de aanwezige docenten en enthousiasme van de cursisten!

Maar ook niet zonder de mensen van de dienst Anatomie van Uhasselt, welke fantastisch werk verricht hadden opvoorhand en tijdens de workshop.

Voor meer informatie over deze workshop, contacteer ons op training@prehospitalsolutions.com.

Meest recente berichten

ERC ALS cursus in november 2023

ERC ALS cursus in november 2023

We organiseerden een ERC Advanced Life Support (ALS) cursus in het Medical Center van Circuit Zolder. Met een 20tal...