Open Mobile Menu

Helicopter Emergency Medical Service (HEMS) team

Voor uw dienst, interhospitaal transporten, evenementen of humanitaire missies bieden we een “Helicopter Emergency Medical Service (HEMS) team” aan. Dit is gelijk aan een volwaardig MUG – team, maar dan per helikopter. We hebben hier sinds 2013 ervaring in, vooral in het buitenland.

Door te werken met een helikopter is het medisch team veel sneller ter plaatse en kan het een grotere afstand medisch bereiken. Bij transportmogelijkheid van de helikopter is het slachtoffer of de patiënt ook nog eens sneller in het ziekenhuis, wat de levensverwachting van kritieke patiënten enkel ten goede komt. Of bij moeilijk toegankelijk terrein via de wegen en bij ‘search and rescue (SAR)’ missies,  kan een helikopter een oplossing bieden.

Wij maken het verschil doordat u een ervaren & gecertificeerde flight paramedic (FP-C) ter beschikking krijgt, naast een volwaardige & ervaren MUG – arts. Deze flight paramedic is eveneens een ervaren MUG – verpleegkundige, maar met een specifieke bijkomende opleiding en ervaring in dit werkveld. Natuurlijk behoort hoogwaardig medisch materiaal tot de standaard uitrusting.

Vermits wij niet afhangen van een bepaalde firma qua helikopterverhuur, hebt u hier keuze in. Wij kunnen dit voor u doen, rekening houdend met uw en onze wensen (enkel eerste interventie, al dan niet transportmogelijkheid, …).

Als u een ervaren medisch team wenst om uw event medisch te begeleiden vanuit de lucht of interhospitaal transporten via de lucht wil doen, contacteer ons!

Back to top